Спробувати шаурму і… вижити

616
0

Чи не кожен уже чув про масове отруєння у Києві: до лікарні госпіталізовано 90 осіб, 13 з яких – діти. Попередньо усі вони «посмакували» шаурмою. Хмельницький же просто кишить фаст-фудами й чи не на кожному кроці можна підкріпитися на швидку руку. За стереотипами, вони самі по собі уже несуть небезпеку, а в літку ризик підхопити кишкову інфекцію від вуличної їжі зростає в рази.

Ми вирушаємо рейдом по чи не найпопулярніших точках Хмельницького. Так, на овочевому ринку можна посмакувати млинцями. Із куркою, свининою, печінкою та навіть готують солодкі. Коли не прийди – завжди черга за швидко-продуктом.

Тетяна – продавець та власне кухар. Вона уже 14 років готує млинці для відвідувачів. Запевняє, усе згідно санітарних норм. Щодня привозять свіжі продукти й по їх закінченню – заклад зачиняється до наступного ранку. Нічого не застоюється.

Ходімо далі. Хот-доги по праву сторону кінотеатру Шевченка роками рятують людей від голоду. Знамениті булочки з сосискою та бурячком працюють без вихідних, та головне – прозоро. Усе готується на очах у покупців – як то кажуть, приховувати немає що.

Та от проблема обох закладів – персонал готує їжу без рукавичок. Інна Михайлівна запевняє, навіть маючи чисті руки та санітарну книгу – цим правилом нехтувати не варто.

Для того, аби уберегти себе від отруєнь в закладах швидкого харчування слідкуйте за чистотою закладу, свіжістю продуктів та акуратністю кухаря-продавця. Не варто соромитися запитати, коли завезли інгредієнти, чи є у персоналу санітарні книги – адже їх попередньо, як допустити до приготування мають перевірити на кишкові інфекції.

І, звичайно, не забуваймо про причину масового отруєння у Києві – шаурму. Ми завітали до закладу, що на зупинці Торгівельний центр й не лише побачили, як готується страва, але й скуштували самі.