На Хмельниччині перші сімейні молочні ферми – старт закладено

На такому сучасному устаткуванні якість молока зростає у рази. І саме за це готові платити гроші молокозаводи. Розвиток власної молочної ферми родині Юрчуків з села Топори Ізяславського району запропонувала компанія ТОВ «УкрМілкІнвест» і кластер «Натуральне молоко». Саме з їхньої легкої руки родина закупила корови та за фінансової підтримки агропідприємства облаштували приміщення новим та багатофункціональним устаткуванням.

Фундамент нового хліва зводили самостійно «з нуля». Досі їхні сім корівок «мешкали» у маленькому приміщенні. Але коли родина вирішила розпочати власну справу, у корівнику – поповнення.

Погодьтеся, масштаби вражають. Бо досі ми звикли бачити декілька тварин у тісному темному хліві.

Товариство «УкрМілкІнвест»на Хмельниччині відкрило вже дві сімейні молочні ферми. Обидві – в Ізяславському районі. На майбутнє планують саме у нашій області розвинути ще чотири такі ж. Але на цьому не зупиняться:заснування двохсот сількогосподарських підприємств подібного типу по всій Україні– у найближчих планах.

Іван Паньків, директор Львівської аграрної дорадчої служби, Президент Національної асоціації дорадчих служб України, представник Уряду Канади

За словами представників фірми УкрМілкІнвест,головне бажання людей – працювати на власне молочне підприємство. А от в реалізації проекту уже допоможуть їхні фахівці.
Максим Швець, керівник проекту сімейних молочних ферм ТОВ «УкрМілкІнвест» у Хмельницькій області

УкрМілкІнвест також буде відкривати нетельне господарство. Адже агропідприємство має багаторічний досвід вирощування племінної худоби з високоякісним надоєм. Для невеличкої молочної ферми тут готові запропонувати декілька проектів – і все заради створення та розвитку власного сімейного бізнесу.

Світанок цієї сім’ї розпочався вдало та перспективно. Але щоб отримувати прибуток, варто стати і фахівцем у молочному бізнесі. Родина Юрчуків нині отримала такий досвід. Представники УкрМілкІнвесту зібрали за «круглим столом» громаду, владу та підприємців-молочників. Діляться напрацюваннями Рівненської області. Бо ж тут активно функціонують та розвиваються сімейні молочні ферми, підтримані агропідприємством, і надалі навіть створюються кооперативи.

Сімейні молочні ферми – не фантастика, а реальна справа. За бажання з маленького хліва можна розвинути ось такі масштаби. У цьому вже на власному досвіді переконалися дві родини з Хмельниччини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *