“Стажуюсь, проходив повз або «я не я і хата не моя»”

«Стажуюсь, проходив повз або «я не я і хата не моя», – з такими поясненнями зіштовхнулися представники фіскальної служби та держпраці, коли з інформаційними листівками про офіційне працевлаштування навідалися до торгових точок. А от у кого документи у порядку та люди працюють на законних підставах – самі відкривали двері та припрошували гостинно.

З інформаційними листівками та напутніми словами – представники управління держпраці, пенсійного фонду, податківці та управління соцзахисту міста ступили на поріг підприємців. А все – щоб ті знали та іншим розказали: їхні працівники мають бути працевлаштовані. І перед державою і перед власною совістю. Бо ж потім не пояснюватимуть, а ловитимуть «на гарячому»

І от вона совість підприємців. У торгових точках, національних лотереях, де є що приховувати чуємо: я не я і хата не моя. А представники контролюючих органів навіть не нагрянули з перевіркою, а лише з інформаційною листівкою. Ні тобі елементарного куточка споживача, ні тобі навіть адміністраторів – всі тікають, ховаються або ж кажуть: стажуємося

А там, де не мають що приховувати – навіть двері гостинно відкривають. І документи одразу демонструють. До таких бізнесменів і перевірки не треба, бо ж вони відкриті перед державою та її податками

Представники контролюючих органів попереджають: поки інформуємо. А от з 5 жовтня таки прийдемо з перевірками. Бо такі заходи спрямовані для легалізації «тіньових» трудових відносин відповідно до розпорядження Уряду. А працівникам фахівці нагадують: весь прибуток, який ви тепер приносити своєму власнику-підприємцю працюючи нелегально додає лише йому бонусів. Бо ж вам це не зарахується. І на гідну пенсію і годі тоді сподіватися.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *